Wiosna w kuchni - dla mnie to niewątpliwie czas słońca i potrzeby zielonego... dużo zielonego ! Zimą, gdy ciemno i ponuro częściej jadam mięsa - wiosną mam ochotę na nabiał i wszystko, co świeże - uwielbiam dodawać wszędzie kiełki i rzeżuchę! Dziś, jako dodatek do obiadu postanowiłem wziąć odrobinę twarogu, jogurtu naturalnego i kiełki rzodkiewki, własną rzeżuchę, szczypiorek i odrobinę świeżo zmielonego pieprzu. O czosnku nawet nie wspomnę, stosuję go wszędzie prócz muffinków czekoladowych ;) Efekt widać, smakowało jak zawsze... :) Polecam - szybka "pasta do kanapek i świetny dodatek do obiadu.
Gorąco polecam kiełki ! Posiadam kiełkownicę, więc czas na własną hodowlę...
Photo : Marcin Bogdan Szadkowski
Food stylist : Marcin Bogdan Szadkowski
Food stylist : Marcin Bogdan Szadkowski
Włącz w sofcie korekcję aberracji bo po raz kolejny jest mocno widoczna. Poza tym bardzo fajna stylizacja i zdjęcia. Żarłbym.
OdpowiedzUsuńCzas na zmianę puszki, czasem więcej nie wyciągnę... ale już niedługo... na 5d były znacznie mniejsze a to jest 85 1.8 więc niby powinny być małe :) Thx for advice :)
OdpowiedzUsuńMoim zdaniem fiolet bardzo ładnie komponuje się z błękitem, także bym się nie czepiała ;) A pasta wygląda przepysznie.
OdpowiedzUsuńHaha You made my day ;) faktycznie fiolet może pasować ;) Dziś zrobię testy :))
UsuńTak, pasta była pyszna ;)