środa, 26 marca 2014

Wiosna w kuchni się zaczyna...



Wiosna w kuchni - dla mnie to niewątpliwie czas słońca i potrzeby zielonego... dużo zielonego ! Zimą, gdy ciemno i ponuro częściej jadam mięsa - wiosną mam ochotę na nabiał i wszystko, co świeże - uwielbiam dodawać wszędzie kiełki i rzeżuchę! Dziś, jako dodatek do obiadu postanowiłem wziąć odrobinę twarogu, jogurtu naturalnego i kiełki rzodkiewki, własną rzeżuchę, szczypiorek i odrobinę świeżo zmielonego pieprzu.  O czosnku nawet nie wspomnę, stosuję go wszędzie prócz muffinków czekoladowych ;) Efekt widać, smakowało jak zawsze... :) Polecam - szybka "pasta do kanapek i świetny dodatek do obiadu. 
Gorąco polecam kiełki ! Posiadam kiełkownicę, więc czas na własną hodowlę... 


Photo : Marcin Bogdan Szadkowski
Food stylist : Marcin Bogdan Szadkowski

4 komentarze:

  1. Włącz w sofcie korekcję aberracji bo po raz kolejny jest mocno widoczna. Poza tym bardzo fajna stylizacja i zdjęcia. Żarłbym.

    OdpowiedzUsuń
  2. Czas na zmianę puszki, czasem więcej nie wyciągnę... ale już niedługo... na 5d były znacznie mniejsze a to jest 85 1.8 więc niby powinny być małe :) Thx for advice :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Moim zdaniem fiolet bardzo ładnie komponuje się z błękitem, także bym się nie czepiała ;) A pasta wygląda przepysznie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Haha You made my day ;) faktycznie fiolet może pasować ;) Dziś zrobię testy :))
      Tak, pasta była pyszna ;)

      Usuń